Complex Logos Mission

Cu o experienta spirituala ca si institutie bisericeasca de 27 de ani, Biserica credintei Logos, a fost mereu un loc al vindecarii, restaurarii, un centru spiritual in care oamenii au ocazia sa Il cunoasca pe Dumnezeu prin lucrarea glorioasă a Domnului Isus Hristos, Fiul Sau, prin invatatura sanatoasa, ancorata in Cuvantul Sau, dar si printr-o inchinare autentica si libera. Suntem o biserica evanghelica in doctrina si penticostala – charismatica in inchinare si slujire. Imbinand mostenirea crestinismului biblic, primar apostolic, care are la baza lucrarea Mantuitorului si a Duhului Sfant, cu creativitatea contemporana, dorim sa slujim cat mai eficient in generatia de azi pentru gloria lui Dumnezeu.
Totodata Biserica Credintei Logos, a format mai mult decat o biserica, a fost si este un centru de dezvoltare atat pe plan personal, cat si spiritual. Un centru de , restaurare a personalitatii umane, un centru de consiliere, reabilitare si intrajutorare,o casa a vindecari la nivelul duhului, sufletului si trupului. Un camin deschis pentru toti oameni.

Dumnezeu a fost de partea noastra si ne-a ajutat prin harul si indurarea Sa, sa ducem la bun sfarsit multe proiecte atat sociale, cat si de natura spirituala. Iar pentru asta venim in fata Domnului nostru Isus Cristos cu o inima multumitoare si recunoscatoare. Stim insa ca Dumnezeu are un plan mai maret cu noi, stim ca suntem pregatiti cu ajutorul Sau sa ducem aceasta lucrare la un alt nivel, sa facem din acest centru, o adevarata binecuvantare pentru intregul nostru oras Baia Mare.

Astfel dar, dorim sa dezvoltam viziunea Bisericii Credinetei Logos, formata din 5 coordonate principale:

 1. Preamarirea, glorificarea si laudarea lui Dumnezeu;
 2. Maturizarea, edificarea si echiparea spirituala a credinciosilor;
 3. Instruire, ucenicie , evanghelizare si misiune, marea trimitere
 4. Activitati, actiuni specifice tinerilor, adolescenților si copiilor
 5. Evanghelia sociala, acte de binefacere, filantropii, întrajutorare

De asemenea ne propunem construirea – unui centru & auditoriu multifunctional

Complex Logos va cuprinde activitati spirituale, sociale, de instruire, concerte si evenimente muzicale, expozitii, seminarii, conferinte, un spatiu pentru arta & creatie artistica, coffe & cofetarie, etc. Complexul va cuprinde si un spatiu interior si exterior, special destinat tuturor pentru recreere si relationare.

Acest complex & auditoriu multifunctional va gazdui deasemenea un centru de instruire, mentorare si ucenicizare biblica pentru cei chemati in slujire. O cantina sociala care va furniza servicii de ajutorare cu alimente si imbracaminte pentru cei saraci prin lucrarea grupului Bunul Samaritean dar si oferirea unei mese calde acelor nevoiasi prin programul Pranzul harului. Sediul si locul de desfasurare a slujbelor Bisericii Credintei Logos Baia Mare.

Astfel dar, gandim impartirea spatiului dupa cum urmeaza: menționam ca cifrele sunt orientative…

Cladire principala

Formata din sala auditoriu/conferinte de forma dreptunghiulara, cca 800-1000mp (cu posibilitate de extindere inca 200-400mp) + hol (garderobe, spatiu de primire) cca 100mp + restaurant, grupuri sociale cca 30mp. Gandim aici un sistem tip panouri, care ne va ajuta sa oferim o functionalitate mai mare spatiului, avand functii de:

 • Sala principala in care se vor desfasura serviciile divine;
 • Sali de conferinte pe diverse teme; prin sistemul de impartire tip panouri, sala poate sa fie impartita in mai multe auxiliare, astfel ca se pot desfasura concomitent mai multe evenimente mici;
 • Sala de concerte;
 • Sala de expozitii – dorim sa incurajam evenimente culturale cu tematici moral-crestine, care indeplinesc statutul si normele spirituale promovate de Asociatia Logos Mission;
 • Sala de evenimente festive – organizarea de nunti, binecuvantari, mese agape si diverse evenimente…

Cladiri anexe

 • cantina sociala Pranzul harului: bucataria + sala servit masa + grupuri sociale 150-250mp. In cadrul acestei cantine sociale se vor desfasura actiuni de ajutorare a familiilor nevoiase oferind hrana calda prin programul Pranzul harului, pachete cu haine si articole de uz personal.

Activitati desfasurate in cadrul clubului de copii, spatiile vor fi utilizate pentru desfasurarea scolilor duminica avand in urmatoarea structura: 

 • sala grupa 0-3 ani cca 30mp – sau salita Mama si copilul. O sala special amenajata pentru mamicile care trebuie sa fie alaturi de copii, insa astfel constituita, incat sa ofere un confort maxim mamicilor pentru a putea participa totusi la programele din cadrul bisericii. Dotate cu echipament tehnic special, dar si cu toate accesoriile si mobilierul corespunzator unor sali de ingrijirea copiilor sub 3 ani de catre mame, pe parcursul programelor;
 • sala grupa mica 3-7 ani cca 30mp
 • sala grupa mijlocie 7-11 ani cca 50mp
 • sala grupa mare 11-14 ani, avand si functia de club adolescenti cca 80mp
 • loc de joaca interior, special amenajat pentru activitati speciale cu copiii.

Aceste grupe de copii isi desfasoara activitatea in timpul intalnirilor congregationale ale Bisericii credintei Logos si au ca scop implementerea principiilor crestine cat mai multor generatii pentru a asigura un  viitor prosper, intr-un climat de pace si buna intelegere  comunitatatii baimarene.

 • sala intalniri pt tineri 14-21 ani cca 150mp. Scopul acestei sali este de a oferi generatiei tinere un mediu optim de dezvoltare personala, spirituala si de ce nu creative. Aceasta sala va fi impartita in functie de functionalitatea dorita: un spatiu de partasie si aprofundarea Cuvantului, un spatiu de recreere si un colt multimedia si biblioteca.
 • birou administrativ complex social Logos cca 20mp
 • secretariat asociatia Logos Mission cca 20mp
 • birou consiliere cca 20 mp, asistenta crestina/psihologica in sprijinul familiilor tinere, tinerilor, varstnicilor, persoanelor singure si tuturor celor care au nevoie de ajutor si solutii practice la problemele cotidiene ale vietii.
 • birou pastoral cca15mp
 • spatiu media cca 40mp
 • librarie crestina, biblioteca, sala de lectura cca 50 mp
 • gradinita muzicala bilingva cca 150mp
 • spatiu depozitare/arhiva cca 100mp

 

 • Înființarea Operatiunii RESTAURAREA – un sistem conceput pentru a reabilita spiritual, sufleteste, fizic si social, barbati si femei, tineri care sunt sau au fost dependenti de droguri, de alcool si alte vicii.
 • Scoala de ucenicie biblica si mentorare. Vom continua Bible Training Center (Centru de Instruire in Biblie) pentru cei chemati in slujire. Stabilirea unui program de formare pentru lucratorii laici care doresc o instruire sistematica in studiul bibliei.
 • Asistenta in plantarea de noi biserici. Plantarea de biserici cu aceeasi viziune ca a noastra atat in tara cat si in strainatate.
 • Stabilirea unei slujiri prin emisiuni de radio si televiziune.
 • Slujirea oamenilor din toate categoriile sociale si tuturor varstelor.
 • Vom stabili si dezvolta o slujire (departament) formata din grupe de partasie numite “Cercuri de Credinta”, concepute pentru a cultiva relatii dupa voia lui Dumnezeu, de a promova o partasie edificatoare, de a crea un sentiment de identitate / legatura cu alti credinciosi, si sa dezvolte un sentiment de comunitate si unitate, un loc unde fiecare credincios poate sa isi exprime darul si talentul sau.
 • Stabilirea unei slujiri catre Viata de Familie prin seminarii si conferinte pentru familii, barbati si femei pentru dezvoltarea unor relatii de familie sanatoase si armonioase…

Complexul va include desigur si un spatiu anexa, in care se vor desfasura activitatile de misiune prin media, derulate in prezent: televiziune, radio si campanii outdoor. Acest spatiu va avea ca si functionalitate studio de filmari complet utilat si amenajat corespunzator unui studio de emisie; un studio de inregistrari audio in care se vor pregati materialele pentru radio online si fm, un birou de prelucrare media special amenajat si dotat.

In ceea ce priveste exteriorul, dorim ca acest Centru sa ofere un cadru sigur si optim pentru toti enoriasii si vizitatorii Bisericii Credintei Logos, dar si pentru toate activitatile desfasurate in cadrul asociatiei Logos Mission.

Asadar, planul este de a dota spatiul exterior cu un loc de parcare adecvat capacitatii cladirii, insa avem in vedere si un spatiu verde aerisit, de relaxare si meditatii – cu o peisagistica corespunzatoare – un loc in care sa se regaseasca o oaza de liniste, cu un mic iaz, un joc de ape si un ansamblu de balansoare. Desigur va fi amenajat un loc de joaca pentru copii si cluburi de tineri (biker, skater etc.)
Scopul nostru este de a continua sa avem o orientare specifica Bisericii Credintei Logos pentru laudarea lui Dumnezeu FA 15:16. Crestere spirituala, edificarea si echiparea credinciosilor Efeseni 4:12. Vom continua sa fim preocupati cu identificarea si trimiterea in misiune a celor cu o chemare speciala din partea lui Dumnezeu, si evanghelizarea orasului BM si a împrejurimilor Matei 28:19. Continuam sa dezvoltam o cultura a misiunii Cuvantului, a plantarii de biserici vii si a slujirii lui Dumnezeu cu mare pasiune. Incurajam la cultivarea relatie cu Dumnezeu, nu a religie. Credem ca suntem o biserica vie, dinamica, plina de Duhul Sfant, unde oamenii se respecta reciproc chiar daca sunt diferiti; o biserica unde oamenii invata sa se maturizeze spiritual prin învatatura biblica ,in cadrul ocaziilor, cercurilor de credinta, seminariilor , atelierelor de lucru, etc.
Este intr-adevar o viziune mare, deoarece servim un Dumnezeu mare. Avem credinta în Dumnezeu pentru realizarea acestui proiect,si sunt încredinţat că Acela care a început în noi această bună lucrare o va isprăvi… Resursele Sale sunt inepuizabile. El nu cunoaste limite, frontiere, sau restrictii si putem conta pe furnizarea din partea Lui a oricarui lucru de care avem nevoie.

Fii si tu parte la extinderea Imparatiei lui Dumnezeu in Baia Mare!